Zonwering met doeken van Verasol

Geplaatst op
Verasol

In de zomer zitten we allemaal graag buiten. Soms wordt het echter in de volle zon zo heet dat we het niet meer uit kunnen houden. Dan is zonwering de ideale oplossing. Verasol kan je daarmee helpen.

Voor je echter bij een specialist aanklopt, is het goed om na te denken over wat je wil. Zonwering, terrasoverkappingen en tuinkamers zijn er in eindeloos veel soorten en maten. En ze doen allemaal min of meer hetzelfde: ze beschermen je terras tegen weersomstandigheden, of dit nu zon of regen is.

Schaduw

Soorten zonweringen

Een bovendakzonwering, onderdakzonwering, screens of doeken: het zijn allemaal manieren om de zon op afstand te houden als het te warm wordt. Zonwering met doeken heeft voor veel mensen de voorkeur. De populariteit van die doeken zit hem vaak in de uitstraling. Doeken geven een warme look en ze hebben bovendien iets warms.

Duurzame materialen

Combinatie van materialen

Een optie is om houten of aluminium terrasoverkapping te combineren met een doek. Het doek houdt de regen tegen, maar kan ook gemakkelijk opzij geschoven worden als de zon gaat schijnen.

Daarnaast kun je zelf bepalen in welke kleur jij jouw doek wilt hebben om het goed bij jouw tuin te laten passen. Zorg er wel voor dat jij regelmatig het doek schoonmaakt om stof en algen te voorkomen. Een nadeel van een doek is wel dat je het niet het hele jaar kunt laten hangen, aangezien er scheurtjes in kunnen komen. Houd daar rekening mee als je voor dit materiaal kiest.