Wat is een e-sigaret

Je ziet ze steeds vaker in de winkel: De e-sigaret. Maar weet je ook wat je ermee kunt en welke verschillen er per modellen te vinden zijn? Dit kunnen er zoveel zijn, waardoor jij geen idee hebt welke je aan moet schaffen en hier wel hulp bij kunt gebruiken. Het is echter wel verstandig om je goed ingelezen te hebben voordat je daadwerkelijk tot de aanschaf overstapt.

Verschillende soorten en maten

De e-sigaret komt in veel verschillende modellen en maten. Zo zijn er meer dan 60 verschillende soorten, waarbij ook een onderscheid wordt gemaakt tussen grote en kleine e-sigaretten. De een heeft immers meer behoefte aan een grote, robuuste variant van de e-smoker, terwijl een ander liever een klein handig ding vastheeft. Ook kun je ervoor kiezen om een grotere tank te nemen. Deze tank kan meer vloeistof aan dan een smalle, waardoor je er wellicht langer mee door kunt.

Opgebouwd uit verschillende onderdelen

Daarnaast bestaat een e-sigaret uit meerdere onderdelen. Zo heb je de batterij, welke een vrij lange levensduur heeft, een clearomizer, een coil, de e-liquid en een driptip. De clearomizer bevat de tank waar de liquid in gegoten moet worden. De coil, die aan de clearomizer vast zit, zorgt ervoor dat de liquid verdampt, zodat je het in kunt ademen. Deze moet ook om de zoveel tijd vervangen worden. Als laatste is er de driptip zelf nog. Dit is het mondstuk en kun je ook verwisselen om naar wens aan te passen. Op deze manier kun je jouw e-smoker geheel naar wens aanpassen, zodat je er jarenlang plezier aan kunt beleven.