Waarom is een collageen-supplement belangrijk?

collageen

Filmsterren en fotomodellen promoten het, op internet is het een hot item en vrienden zijn razend enthousiast over het nemen van collageen, waardoor hun huid er jonger uit is gaan zien en het haar meer glans heeft gekregen. Maar wat is het, dat het effect van veroudering doet omkeren en de gezondheid doen verbeteren?

Collageen bestaat uit een groep eiwitten, die een derde vormen van al het eiwit in je lichaam. Ze zorgen voor de structuur voor weefsels, zoals kraakbeen, huid en pezen. Ons lichaam maakt het van zichzelf aan door de aminozuren die het via voeding naar binnenkrijgt. Helaas neemt het vermogen om zelf aan te maken na de leeftijd van 30 jaar drastisch af.

collageen

6 redenen om collageen in pil- of poedervorm in te nemen

1. Het zorgt voor een gezondere huid. Het is bekend dat het de elasticiteit van de huid verbetert. De collageenproductie neemt met de leeftijd af, hierdoor krijg je last van droogheid en kunnen rimpeltjes snel optreden. Door het als een supplement in te nemen zul je al slecht na een maand verbetering merken in de elasticiteit van de huid en vermindering van rimpeltjes.

2. Goed voor hart en bloedvaten. Het geeft een betere structuur aan de slagaders die voor het bloedtransport van hart naar lichaam zorgen. Zonder kunnen slagaders kwetsbaar worden, waardoor het aftakelingsproces sneller zal verlopen. Dit, kan weer leiden tot atherosclerose en in het ergste geval een beroerte of een hartaanval.

3. Betere spieropbouw. Om spieren goed te laten functioneren is dit essentiële eiwit van belang voor het spierweefsel. Uit een gerandomiseerde gecontroleerde studie is dan ook gebleken dat het als supplement gecombineerd met weerstandstraining bij oudere mannen zorgt voor een betere lichaamsbouw en spierkracht.

4. Vermindert gewrichtspijn. Heb je last van stijve of pijnlijke gewrichten, dan is het mogelijk door je collageeninname te verhogen, de pijntjes en kwalen te verlichten. Wanneer het lichaam een collageen-supplement opneemt, zal dat helpen bij de wederopbouw van kraakbeen. Het kan helpen de pijn symptomen te verminderen en de gewrichtsfunctie verbeteren. Een collageensupplement heeft een ontstekingsremmende en kraakbeen beschermende functie, vooral met betrekking tot mensen die lijden aan artrose.

5. Bevordert de botopbouw. Naarmate je ouder wordt beginnen de botten af te breken, wat leidt tot een lage botdichtheid en degeneratieve botaandoeningen. Een collageen-supplement als aanvulling helpt de botafbraak vertragen en helpt daarmee de kwaliteit van het leven te verhogen.

6. Gezond haar en nagels. Naarmate het collageengehalte afneemt, neemt de kans op broze nagels toe. Dat komt, omdat collageen-eiwit samen met keratine een van de belangrijkste eiwitten van het nagelbed is. Ditzelfde geldt ook voor je haar. Je haar is gemaakt van een eiwit genaamd keratine. Proline is een niet-essentieel eiwit en hoofdbestanddeel van keratine. Het collageen-eiwit bestaat uit: glycine, hydroxyproline en proline. En, hoe ouder je wordt hoe minder je er van aan maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *