Traprenovatie: welke prijs moet je aan denken?

Traprenovatie prijs

Een trap wordt ontzettend veel gebruikt. Je loopt er elke dag overheen, legt er spullen op en rent er misschien ook wel eens op en af. Niet gek dus dat een trap soms ook aan vervanging toe is. Traprenovatie is een relatief simpele klus. Wat bij traprenovatie de prijs is hangt van meerdere factoren af.

Verschillende materialen

Zelf of door een expert

Net als bij elke klus in huis zijn er eigenlijk twee opties: ga je het zelf doen of huur je een expert in? Een trap opnieuw bekleden is geen heel lastige klus dus als je een ervaren doe-het-zelver bent dan kun je dit klusje wellicht zelf klaren. Een volledige traprenovatie is echter een ander verhaal. Daar gaat meer tijd in zitten en komt ook meer bij kijken. Je kunt je afvragen of het dan niet slimmer is om het toch uit te besteden aan een deskundig bedrijf want een traprenovatie die niet goed is uitgevoerd daar ga je nog jaren last van hebben. Stel je eens voor dat je elke dag bij binnenkomst tegen die lelijke strap aan kijkt en denkt: had ik maar een expert ingehuurd. Daar heb je toch geen zin in?

Vakmensen

Het materiaal dat je kiest

Een andere zeer belangrijke factor van traprenovatie is het materiaal waar je voor kiest. Het ene materiaal is namelijk het andere niet. Een groot deel van het verschil zit hem niet alleen in het uiterlijk maar ook in de prijs. PVC is bijvoorbeeld een zeer betaalbaar materiaal en daarom geliefd bij velen. Het is ook absoluut geschikt voor renovaties aan de trap. Sommige mensen willen echter wat chiquer te werk gaan en willen hout op de trap.