Selecteer jouw badkamermeubels zorgvuldig!

Het verbouwen van jouw badkamer is een leuke bezigheid. Het voordeel is dat je het helemaal naar jouw eigen stijl in kunt richten en dat je er vanaf het begin al invloed op kunt uitoefenen. Dit komt echter ook met een paar nadelen. Er zijn namelijk een boel dingen waar je rekening mee moet houden. Budget, tijd en eventueel jouw partner en zijn of haar wensen zijn factoren waar jij rekening mee moet houden. benieuwd hoe je toch de ideale badkamer kunt samenstellen? Lees dan snel verder.

Begin bij het ontwerpen van de badkamer

Het eerste en meest belangrijke nadat je het budget hebt afgestemd is dat je een globaal beeld gaat maken van jouw badkamer. Je gaat jezelf in deze fase afvragen of er ruimte is voor een bad, waar het toilet komt te staan en hoe lang het badkamermeubel kan worden.

Zodra je dit duidelijk hebt gemaakt voor jezelf, kan je door naar de volgende stap: het kiezen van het kleurenschema

Het kleurenschema

Het is belangrijk om bij het ontwerpen van een badkamer rekening te houden met de kleuren. Kleuren hebben namelijk een bijzondere uitwerking op het humeur. Warme kleuren stralen behalve warmte, ook kracht uit. Een nadeel van warme kleuren zoals rood en oranje is echter dat het best schreeuwende kleuren kunnen zijn mits ze te veel worden gebruikt. Wil je toch een badkamer met warme kleurtinten? Ga dan voor pastelkleuren. Combineer ze met neutrale kleuren zoals wit, taupe of beige om alles mooi samen te laten komen.

Hetzelfde geldt met koele kleuren. Blauwtinten stralen kalmte, rust en reinheid uit. Dit is eigenlijk het effect wat je wil bereiken in de badkamer, maar tegelijkertijd kan het er ook voor zorgen dat het een kouder effect geeft aan de badkamer. Speel er een beetje mee en laat je inspireren door leuke en interessante kleurenschema’s!

De volgende stap

Zodra je kleurenschema en ontwerp op orde zijn, kan je gaan nadenken over de daadwerkelijke meubels die je wil gaan plaatsen.

Wij raden je aan om het badkamerinterieur bij Douche Concurrent te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld een toilet kopen van Douche Concurrent dat vrijwel in ieder interieur te plaatsen is. Neem eens een kijkje op hun website voor het complete overzicht!

Wanneer je stapsgewijs steeds een stukje verder komt bij het selecteren van de juiste badkamermeubels, kom je uiteindelijk ook aan bij de kastjes. Misschien is het iets waar je al wel over hebt nagedacht, of juist totaal nog niet. Maar als je een wandcloset bij www.douche-concurrent.nl bestelt bespaar je veel geld en ruimte in jouw badkamer. Deze ruimte kan je goed besteden voor andere dingen, zoals planten of een radiator.