Tips voor het kopen van een skihelm

Geplaatst op

Het belangrijkste wat je moet hebben als je van plan bent om op skireis te gaan, is een skihelm. Skihelmen beschermen je hoofd. Daarom moet je zeker gaan dat de helm die je draagt je ook echt beschermd. Hiervoor moet je op enkele dingen letten. In deze blog hebben we deze punten op een rij gezet, zodat je voor je volgende skireis perfect beschermd bent.

Neem de tijd

Als het gaat om het kiezen van de perfecte helm, is het vooral belangrijk dat je de tijd neemt. De helm dient bijvoorbeeld zeker gepast te worden. Hierbij is niet belangrijk hoe hij eruit ziet. De helm mag niet los zitten. Als hij heen en weer schuift op je hoofd, dan zit hij niet goed. Ook belangrijk is dat je op het gewicht let. Een zware helm zit bij het passen misschien lekker, maar hij kan bij langer dragen pijn doen. Als je al een skibril hebt, moet je deze ook meenemen als je een helm gaat passen. Elke helm heeft een andere vorm. Als je je bril bij je hebt, kun je altijd zien of helm en bril bij elkaar passen. Ook belangrijk is dat je je omgeving nog hoort als je de helm op hebt. Het kan heel gevaarlijk zijn als je niets van je omgeving hoort als je aan het ski├źn bent.

Online kopen

Als je je helm toch liever online wilt kopen, ga dan zeker dat je hem terug kunt sturen. Een andere optie is het meten van je kop of het passen in een shop. Als je je maat hebt, zou het geen probleem moeten zijn om de juiste maat te kopen. Op sinner.eu hebben ze een groot assortiment aan skihelmen en skibrillen.