Tips om een lening af te sluiten

persoonlijke lening

De koelkast of wasmachine die het begeeft of een onverwachte dure reparatie aan je auto. Het gebeurt vaak net op het moment dat je even krap bij kas zit. Of je zit voor een langere periode financieel niet zo ruim. In beide gevallen kun je de kosten voor reparatie niet opbrengen. Het is ook geen optie om dan maar niet te repareren of te vervangen. Je kunt nu eenmaal niet zo lang zonder koelkast en wasmachine. De auto kun je misschien iets langer missen, maar je zult toch naar je werk moeten, ook als het regent. Het kan in dit soort gevallen verstandig zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. Hieronder vind je enkele tips voor het lenen van geld.

Vergelijk verschillende aanbiedingen

Net als bij het aangaan van een nieuw contract voor energie, is het ook bij een lening aan te raden om goed te vergelijken. Je kunt beter niet voor de eerste de beste lening die je tegenkomt kiezen. Je kunt online gemakkelijk leningen vergelijken op onder andere looptijd, rentepercentage en eventuele kortingen. Het kan namelijk zijn dat een bepaalde bank net een actie met extra scherpe rente heeft. Het is ook mogelijk dat je standaard korting op de rente krijgt als je al andere producten bij de potentiële geldverstrekker hebt lopen. Geld lenen kost altijd geld, maar door slim te vergelijken, kun je de kosten zo laag mogelijk houden.

persoonlijke lening

Overzicht in je maandlasten

Voordat je de overeenkomst voor je lening tekent, is het belangrijk om een gedegen overzicht van je maandlasten te hebben. De huur, energie, telefoon, internet, enzovoort moeten natuurlijk elke maand betaald worden. Je moet er zeker van zijn dat je genoeg financiële ruimte hebt om de extra kosten voor de lening te kunnen voldoen. Je moet de lening namelijk in maandelijkse termijnen aflossen. Daar komt nog de rente bovenop. Als je weet wat je per maand overhebt, kun je daar de looptijd van de lening op afstemmen. Als je voor een langere looptijd kiest, dan zijn je maandelijkse kosten lager. De totale kosten over de gehele looptijd zijn meestal wel hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *