Permanente make-up of tatoeëren?

Geplaatst op

Permanente make-up (PMU) en tatoeage hebben veel gemeen. Bij beide technieken wordt een kleurstof met behulp van een naald in de huid aangebracht. Toch zijn er ook genoeg verschillen. Wat de technieken inhouden en wat de verschillen zijn, lees je in deze blog. Voor welke techniek kies jij?

PMU

PMU is de officiële afkorting van permanente make-up. Tijdens een PMU behandeling wordt er met een naald pigment onder de huid aangebracht. De kleur kan tussen de acht maanden en drie jaar blijven zitten. Om deze behandeling te krijgen, heb je een professional nodig die een PMU training heeft gevolgd. PMU heeft twee verschillende methodes: powderbrows (natuurlijke poedertechniek) en microblading (de mesjestechniek). 

Aanbrengen van PMU

Tijdens het aanbrengen van permanente make-up volgens de powderbrows techniek,  zal er een naald in hoog tempo op en neer gaan. Natuurlijk heeft iedereen een andere pijngrens en daarom kan de een pijn ervaren, terwijl de ander ‘slechts’ gekriebel voelt. Door het gebruik van verdovende crème zul je zo min mogelijk voelen van de behandeling.

Tatoeëren

Een andere techniek voor permante make-up is tatoeage. Tatoeages worden dieper in de huid aangebracht. Een goed geplaatste tatoeage is in de onderhuid aangebracht. Een tatoeage blijft beter zitten dan PMU.

Aanbrengen van tatoeage

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor permanente make-up door middel van tatoeage, wordt er een machine gebruikt. De techniek is enorm verbeterd de laatste jaren, waardoor je hele precieze haartjes kunt nabootsen. Anders dan bij microblading is permanente make-up via de tattoo-naald geschikt voor elk huidtype.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *