Ook voor sportieve rijders

Oliekoeler

Ben je een sportieve rijder en houd je er wel van lekker vlot en snel te rijden, dan is goede smering van je motor van essentieel belang. Hoe sneller je rijdt hoe heter de olie in de motor wordt, met als gevolg dat er niet genoeg smering gegeven wordt. Overmatige slijtage en in het ergste geval een defect aan je motor, door een oliekoeler te gebruiken voorkom je dat je schade of nog erger een vastloper van je motor krijgt. De olie wordt op temperatuur gehouden zodat de smering altijd goed is van de motoronderdelen.

Levensduur

Wees zuinig op je auto

Je kunt niet onder een oliekoeler heen als je de auto goed wilt onderhouden en geen problemen wilt tijdens het rijden. Olie welke te dun wordt geeft niet de goede smering meer, ook voor de prestaties is olie die een goede temperatuur heeft van groot belang. De meeste auto’s worden niet standaard vanuit de fabriek geleverd met een oliekoeler, maar bij qspproducts.nl kun je al voordelig een uitstekende koeler kopen. Op deze manier hoef je nooit bang te zijn dat de prestaties van je auto teruglopen.

Onderhoud

Losse oliekoeler kopen

Heb je nog geen bestaand systeem op je motor voor een koeler dan heb je waarschijnlijk een montagekit nodig om deze aan te sluiten. Bij de meeste auto;s wordt de koeler onder het bestaande oliefilter geplaatst. Een adapter heb je nodig die je tussen het filter en het blok plaatst, en slangen om de oliekoeler aan te sluiten. Op de adapter zitten aansluitingen voor een temperatuurmeter of een oliedrukmeter.