Muziek luisteren tijdens het hardlopen

Geplaatst op
sport oordopjes van JBL

Je favoriete muziek luisteren tijdens het hardlopen heeft een bewezen positief effect op je motivatie en prestaties. Het kan een goede hardloopsessie in een geweldige hardloopsessie veranderen, zeker met de draadloze sport oordopjes van JBL. In dit artikel lees je de beste redenen waarom muziek je hardloopervaring kan verbeteren.

Goed voor je hersenen

Studies hebben aangetoond dat het luisteren naar muziek een positieve invloed heeft op de mentale alertheid, het geheugen en de creativiteit. Hardlopen op zichzelf is al goed voor de ontwikkeling van je hersenen omdat sporten het neurogenese proces stimuleert, waarbij nieuwe hersencellen worden aangemaakt. Een combinatie van zowel hardlopen als muziek luisteren zal dus extra veel voordelen bieden voor je hersenen.

sport oordopjes van JBL

Verbetering van je uithoudingsvermogen

Onderzoek van Dr. Coastas Karageoghis heeft aangetoond dat het luisteren van muziek tijdens hardlopen je uithoudingsvermogen kan verbeteren met wel 15 procent.

Je raakt minder snel verveeld

Wanneer je alleen gaat hardlopen voelen de runs soms wat eentonig aan en raak je sneller verveeld. Heb je dus geen hardloopmaatje? Dan kan je favoriete muziek je geest langer bezig houden waardoor je het hardlopen langer volhoudt.

Een goed humeur

Wie goed in zijn vel zit, heeft meer succes bij het hardlopen. Het luisteren naar muziek verbetert de motivatie en vermindert de kans dat je snel opgeeft. Muziek heeft daarbij een extra invloed omdat het een ontspannende invloed heeft op de gebieden in je hersenen die je emoties reguleren. Ook activeert het luisteren naar muziek de afgifte van de neurotransmitter dopamine. Dopamine zorgt er voor dat je een fijn gevoel krijgt. Hierdoor zul je je na het hardlopen dus nog gelukkiger, lichter en rustiger voelen.

Meer snelheid

Je hersenen geven het signaal aan je lichaam wanneer je te moe bent om verder te rennen. Het luisteren naar muziek beïnvloedt je perceptie van inspanning en vermoeidheid. Met muziek kun je als het ware je hersenen misleiden waardoor je hersenen je lichaam harder zullen pushen om verder te rennen.

Ben je klaar om te genieten van je favoriete deuntjes bij je volgende run? De sport oordopjes van JBL zijn ideaal vanwege het draagcomfort en werken geheel draadloos!

Let altijd wel goed op dat je de muziek stop zet wanneer jouw aandacht is vereist in het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *