Modern, casual en cool – dit zijn de biker boots voor dames.

Er zijn maar weinig vrouwen die de biker boots omschrijven als “klassiek”. En toch zijn ze nu een van de absolute klassiekers en musthaves onder de schoenen die elke vrouw in minstens één versie moet hebben. Geen wonder: biker boots zijn modern, casual en stoer. Gewoon perfect voor het dagelijks leven van trendsetters en modeliefhebbers.

Bijzonderheden van de biker boots

Zoals de naam al doet vermoeden, komen Biker Boots uit de motorwereld. Ze staan ​​bekend om hun stoere en stoere uitstraling en werden oorspronkelijk gedragen door leden van Amerikaanse motorbendes. Tegenwoordig zijn ze zelfs populair bij luxe haute couture-huizen zoals Chanel, Yves Saint Laurent en Dior. Maar waar gaan biker boots over?

Aardse, donkere tinten: Lange tijd was de zwarte kleur een belangrijk kenmerk van biker boots. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in andere tinten, die meestal donker en eenvoudig zijn gehouden.

Metalen versieringen: Of het nu kettingen, klinknagels of andere versieringen van metaal zijn, de motorlaarzen moeten ze hebben. Deze geven ze de rotsachtige, scherpe look waar ze zo bekend om staan.

Robuust gewicht: Wie op zoek is naar zeer lichte schoenen, is bij biker Boots aan het verkeerde adres. Deze zijn meestal wat zwaarder omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige en robuuste materialen. Lichte biker boots daarentegen kunnen wijzen op een mindere kwaliteit, omdat vaak karton als zool wordt gebruikt.

Ademend binnen materiaal: Aangezien de laarzen vaak de hele dag worden gedragen, is het natuurlijk belangrijk dat ze je voeten laten ademen.

Antislipzool: Om op koude en natte dagen op de been te blijven, moet jouw schoeisel natuurlijk zijn uitgerust met een antislipzool. Onze biker boots bieden hiervoor de perfecte basis, ongeacht de ondergrond.

Comfortabel en degelijk materiaal: leer is niet altijd leer. Naast de talloze plastic imitaties zijn er ook veel leersoorten die niet geschikt zijn voor schoenproductie. Het leer, dat verwerkt is voor onze biker boots, sluit comfortabel aan op de voet, maar kan ook tegen een stootje. Biker boots zijn er al voor een paar euro. Helaas zijn deze meestal van slechte kwaliteit omdat ze gemaakt zijn met goedkope materialen en weinig specialistische kennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *