Een andere vorm van een boek lezen

Geplaatst op
christelijke luisterboeken

Ben je gelovig en vind je het leerzaam of interessant om christelijke luisterboeken te luisteren ben je bij home-academy.nl aan het goede adres. Een groot assortiment aan christelijke luisterboeken die je in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt luisteren. Maar ook een boek over de christelijke feestdagen welke er zijn, is zeker boeiend om te luisteren. Ontdek de oorsprong van de christelijke feestdagen. Veel mensen weten eigenlijk de reden niet waarom er feestdagen zijn en wat deze dan inhouden. Maar eerst gaan we eens wat dieper in op het begrip wat een luisterboek eigenlijk is.

christelijke luisterboeken

Oorsprong van luisterboeken

Luisterboeken werden oorspronkelijk gemaakt voor mensen die blind of slechtziend waren. Naarmate ze steeds meer digitaal werden, werd ook het gebruik steeds algemener ervan. Vaak worden ze als mp3 bestand gemaakt waardoor iedereen ze eenvoudig op verschillende apparaten af kunt luisteren. Echt meerwaarde hebben de luisterboeken niet tegenover de papieren versie, al kun je wel eenvoudiger een boek meenemen en sneller een stukje horen dan lezen. Christelijke luisterboeken bijvoorbeeld zijn eenvoudiger om te horen dan te lezen, iets twee keer horen is duidelijker dan twee keer lezen. Op deze manier zijn er kleine voordelen van een luisterboek tegenover een papieren boek.

Verschillende manieren van inspreken

christelijke luisterboeken

Het aanbod van luisterboeken is tegenwoordig enorm, zowel commercieel als gratis boeken. Groot verschil is tevens dat er zowel luisterboeken die zijn ingesproken door een auteur, of luisterboeken die door een computer zijn ingesproken. Een luisterboek ingesproken door een computer is meestal emotieloos en zonder enig gevoel, het menselijke luisterboek zit vol met emoties en drukken op bepaalde dingen. Om te horen is een boek wat door mensen is ingesproken veel fijner, je blijft bij de les en het wordt niet snel saai. Bij een computer ingesproken luisterboek is het allemaal wat vlakker en monotoon.