E liquid: met of zonder nicotine?

e liquid

Een e sigaret werkt niet zonder e liquid. Maar welke soort vloeistof moet je kiezen? Er is eindeloos veel keuze en iedere smaak is anders. Doe daarom vooraf goed je research en lees gauw verder hoe je de perfecte e liquid kiest voor jou.

E-sigaret

Smaken en soorten

Doorgaans onderscheiden we een aantal vaste e liquids in de volgende groepen:

  • met een smaakje
  • zonder smaakje
  • met nicotine
  • zonder nicotine

Om deze liquids te kunnen roken heb je uiteraard een e sigaret nodig. Daar stop je de vloeistof in. Met een coil of verdamper in het apparaat wordt de vloeistof omgezet in rook die je in kunt ademen. Veel mensen gebruiken deze methode om te stoppen met roken gezien de e sigaret minder schadelijk is. Andere mensen vinden het gewoon prettig om zo te roken. 

Kwaliteit

Nicotine: waarom zit dat erin?

Sommige e liquids bevatten nicotine. De reden daarvoor is simpel. Wanneer jij normale sigaretten rookt, dan ben je verslaafd aan nicotine. Naast nicotine zitten er echter nog veel meer schadelijke stoffen in een sigaret zoals teer. Stap je over op een e-sigaret, dan kun je dankzij een vloeistof met nicotine jouw verslaving langzaam afbouwen zonder dat je die teer binnenkrijgt. In een e sigaret zitten die slechte stoffen namelijk niet. Zo kun je dus van je verslaving afkomen: door telkens weer een vloeistof te kiezen met net iets minder nicotine erin, tot je overgaat op een liquid waar helemaal niks meer in zit. Dan ben je doorgaans van je verslaving af.