De komende warme dagen doorkomen

We zitten midden in een hittegolf. En wanneer je naar het weer kijkt voor de komende dagen, blijven we er nog wel even in zitten. Ondanks dat de een er vol van kan genieten, mag het van de ander wel 10 graden minder zijn. Want een graad of 25 is eigenlijk wel goed voor de meeste mensen. Maar de komende dagen hebben we nog hele zonnige dagen op de planning. Dan moeten we daar ons wel op voorbereiden nu het nog kan. Ook al loopt de zomer al tegen zijn einde aan. Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat we de komende dagen goed door komen? Wij geven een paar tips.

 

Hou die zomerse kleding nog maar even in de kast

Omdat de temperaturen boven de 25 graden is,  weten we allemaal wel dat we nog lekker zomerse kleding aan kunnen. Dus de warme truien en shirts met lange mouwen kunnen we nog even weg laten en de shirts met korte mouwen en korte broeken dragen we nog even vrolijk door. Bedenk je je nu op dit moment dat je toch niet heel veel zomerse kleren hebt? Dan is het natuurlijk nog wel even handig om een paar items aan te schaffen, wie weet kan je die in de winter ook nog wel even door dragen of in de herfst. Zo heb je namelijk merken, zoals bijvoorbeeld dsquared, die een dsquared shirt hebben die je zowel in de zomer als ook nog in de herfst kan dragen. Dan kan je daar de komende tijd namelijk nog mee vooruit en koop je ze niet voor de komende week alleen.

 

Op tijd verkoeling opzoeken

En dan hebben we het uiteraard over een zwembadje of de schaduw. En als je aan het werk bent een waaier die je bij je kan neer zetten. Zo kan je toch wat verkoeling opzoeken en dat scheelt natuurlijk ook een hoop. Want je krijgt het sneller warm dan dat je afkoelt in dit weer. Het aller belangrijkste is nog wel het blijven drinken. Dat blijft het belangrijkste en dan voldoende water drinken om je te blijven hydrateren. Ondanks het weer is eten soms ook wel lastig. Ook dit is erg belangrijk om te blijven doen. Lukt het je niet om echt een lunch naar binnen te werken, dan kan je het ook verdelen in kleinere porties vaker op een dag. Het moet wel behapbaar zijn voor jezelf en forceren daar heeft niemand zin in natuurlijk.