De juiste zonwering voor je huis

Geplaatst op

Bij het inrichten van je huis moet je op veel dingen letten. Zo is de keuze van jaloezieën ook belangrijk. Hoeveel licht moeten ze in je huis laten? Van wat soort materiaal moeten ze zijn? Dit zijn vragen die de sfeer in je huis enorm kunnen veranderen. Daarom gaan we in deze blog toelichten wat voor soort jaloezieën er op de markt zijn, en welke mogelijk de juiste voor je is.

Jaloezieën van hout

De eerste optie waar we het over gaan hebben zijn houten jaloezieën. Hout heeft als natuurproduct een warme uitstraling en kan daarom een plaats vinden in vrijwel ieder interieur. Binnen deze rubriek kun je natuurlijk voor het soort hout kiezen. Heb je liever een donkere houtsoort of een lichte. Wat je keuze misschien gaat beïnvloeden is natuurlijk de prijs. Deze wordt bepaald door de kwaliteit van de houtsoort.

Rolgordijnen

Als je veel kleine openingen en ramen in je huis hebt, is het handig om voor rolgordijnen te kiezen. Rolgordijnen kun je gemakkelijk oprollen aan een koord. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel licht je binnen laat. Een nadeel aan rolgordijnen is dat ze moeilijk schoon te maken zijn.

Vouwgordijnen

Als je toch liever een chique zonwering in je huis hebt, is het een idee om voor vouwgordijnen te kiezen. Ook zij kunnen in vrijwel elk interieur een plaats vinden. Door de stokjes in de stof ontvouwt het stoffen paneel gemakkelijk.

Nog altijd niet zeker wat voor een zonwering je graag in je huis hebt? Dan kun je een kijkje nemen op de site van 123 jaloezie. Ze hebben op hun website een groot assortiment aan verschillende jaloezieën. Laat je inspireren en misschien vind je je nieuwe zonwering voor je huiskamer.