De definitie van psoriasis

Psoriasis is een diepgewortelde en aanhoudende huidaandoening. Het beïnvloedt over het algemeen hoofdhuid, elle boog, knie, teen en zool. De nagelpsoriasis kan verkleuring veroorzaken en de nagels kunnen afbrokkelen. De oorzaak zit nog dieper en zit vooral wanneer de verborgen infectie voor langere tijd onderdrukt is, waarschijnlijk door de sterke medicijnen. In de meeste gevallen heeft de patiënt een voorgeschiedenis van vele andere ziekten. Het enige systeem dat de oorzaak van de psoriasis kan wegnemen, is het Single-remediesysteem van de homeopathie. Het systeem biedt volledige en permanente genezing. Dit systeem is de wet van genezing en legt uit dat een directe behandeling van de ziekte met kwantitatieve medicijnen nooit een ziekte kan genezen.

Een gezonde, evenwichtige levensstijl zal een positief effect hebben op jouw psoriasis. Er wordt aangenomen dat elke gewoonte die uitdroging veroorzaakt, directe gevolgen heeft voor de huid. Bijvoorbeeld alcoholconsumptie, zelfs een normaal wezen vindt een uitgedroogde of droge huid en kan ook een krakend geluid van gewrichten ontdekken, de dag na het drinken van alcohol.

Zeg nee tegen alcohol en roken

Het is klinisch bewezen dat het eten van te rijk voedsel en het drinken van te veel alcohol psoriasis verergert. Toxines hopen zich op in het bloed en worden vervolgens via de huid geëlimineerd. Wanneer je te veel vet voedsel of alcohol consumeert, moet de huid op volle kracht werken. Als gevolg hiervan wordt het kwetsbaar voor hernieuwde opflakkeringen van psoriasis. Vooral alcohol kan de jeuk doen toenemen, het risico op opflakkeringen vergroten en de aandoening resistenter maken tegen behandeling. Het verandert ook het metabolisme van bepaalde medicijnen en verhoogt hun toxiciteit. Roken is even schadelijk.

Eet goed

Aan de andere kant zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3- en omega 6-vetzuren altijd goed. Ze helpen bij het voorkomen van een droge huid en worden soms voorgeschreven wanneer een patiënt retinoïden gebruikt. Wil je weten wat is psoriasis? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *