Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

Geplaatst op

December is een drukke maand met veel feestdagen. Iedereen is druk bezig en vergeet eigenlijk zijn zorgverzekering al snel. Echter is het enorm belangrijk om in december even te kijken of je huidige zorgverzekering nog bij je past. Je kan namelijk tot 1 januari 2020 een andere zorgverzekering kiezen. Wanneer je dit later nog wilt doen, ben je te laat en moet je wachten tot volgend jaar. Wanneer je een nieuwe zorgverzekering wilt kiezen, zijn er een paar aandachtspunten waar je op moet letten. Deze bespreek ik in dit artikel.

Huidige situatie

Voordat je gaat kijken naar andere zorgverzekeraars is het handig om te kijken hoe je huidige situatie in elkaar zit. Hoeveel eigen risico heb je het afgelopen jaar betaalt? Hoeveel was je maandelijkse premie? Hoe was de service van de zorgverzekeraar? Als je dit in kaart hebt, dan heb je een indicatie van waar je op moet letten in de volgende stappen.

Hoe zie je volgend jaar voor je?

Het is belangrijk om te kijken naar het komende jaar. Heb je bijvoorbeeld veel blessures? Dan is het handig om een aanvullende zorgverzekering voor de fysio te nemen, zo worden de fysiokosten ook gedekt en ben je relatief een stuk goedkoper uitkoper uit. Het is dus handig om naar volgend jaar te kijken.

Zorgverzekeraar zoeken

Uiteindelijk moet je natuurlijk kijken of een andere zorgverzekeraar beter bij je past. Dit kan je doen door de zorgverzekeraars te vergelijken online. Je krijgt eenvoudig een overzicht met de goedkoopste zorgverzekeringen voor jouw wensen en behoeften. Let wel op dat je een zorgverzekeraar kiest die ook in jouw regio schades dekt.

Categorie├źn:Zorg