4 voordelen van powder brows t.o.v. microblading

Geplaatst op
powder brows

Permanente make-up (PMU) is helemaal hot en happening. De trends volgen elkaar dan ook in sneltreinvaart op. Enkelen van hen hebben echter een vaste plek binnen ons ritueel verworven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het welbekende microblading of de powder brows. Deze behandelingen hebben elk hun eigen voordelen. In deze blog lees je waarom powder brows in sommige gevallen de beste keuze van de twee is.

Wil je – naar aanleiding van deze blog – weten hoe je deze prachtige wenkbrauwen zelf kunt verzorgen? Dan raden wij de powder brows cursus van Perfect Eyelash zeker aan!

1. Powder brows gaan langer mee

Het grootste voordeel van powder brows is de periode waarin je van het resultaat kunt genieten. In het geval van microblading gaat het resultaat maar enkele maanden mee. Na een relatief korte tijd moet je jouw wenkbrauwen dus weer laten bijwerken. Dit is bij powder brows niet het geval. Omdat dit een semi-permanente make-up betreft, kun je tot wel 2 jaar van jouw wenkbrauwen genieten. Ideaal!

2. Minder risico op littekens

Microblading is een vrij traumatische ervaring. Voor jouw huid welteverstaan. Met een speciaal mesje worden er namelijk kleine sneetjes in jouw huid gemaakt. In zo’n opening wordt vervolgens pigment ingebracht. Dit gebeurt allemaal met de hand, waardoor de klant het risico loopt dat het snijwerk te diep gaat. Dit heeft blijvende gevolgen voor jouw huid: in de vorm van littekens. Bij het zetten van powder brows gebeurt alles machinaal, waardoor het risico vrijwel nihil is.

3. Voor ieder huidtype

Microblading is niet voor ieder huidtype geschikt. Zo stoot een vette huid het pigment bijvoorbeeld veel sneller af. De methode is ook niet aan te raden bij een iets oudere huid. Het materiaal hecht zich namelijk aan collageen. Een stof die – naarmate je ouder wordt – steeds minder in jouw huid aanwezig is. Het gevolg: de wenkbrauwen vervagen sneller en zijn vaak minder scherp. Bij de poedertechniek bestaan deze uitzonderingen gelukkig niet. Deze methode kun je bij elk huidtype toepassen.

4. Ideaal voor opvulling

De meeste vrouwen willen hun wenkbrauwen laten opvullen. Ze hebben weinig eigen haartjes of er zijn kale plekken te zien. In dat geval is microblading niet de juiste keuze. Deze methode is namelijk op zijn mooist bij mensen die zelf nog voldoende haren hebben. Powder brows wordt vaker ingezet bij mensen die weinig tot geen eigen haartjes hebben. Zeker de “ombre”-variant doet het bij deze doelgroep goed.